Čtvrtek 25 duben, 2024
4 české gastro podniky, které stojí za návštěvu nejenom na Valentýna
Fotografie: Pexels (pexels.com)
GASTRO

4 české gastro podniky, které stojí za návštěvu nejenom na Valentýna

Valentýn je pro milovníky dobrého jídla záminkou k tomu, aby si dopřáli skutečný gastronomický zážitek. Dobrá večeře totiž k Valentýnu patří stejně jako rudé růže a bonboniéry. Kam se v Česku vypravit za dokonalým jídlem? Přinášíme vám místa na skvělé české podniky, které můžete navštívit kdykoliv, ale Valentýn poslouží jako dobrá záminka…

Leháro Street, Brno

Milujete fastfoodové jídlo, které ovšem nekoupíte v nadnárodním řetězci, nýbrž v útulném podniku? Vyrazte do Brna. Konkrétně tedy do podniku Street Leháro. Za jeho vznikem stojí Kateřina Andrešičová a Lloyd Pitcher. Oba spojuje láska k jídlu, a tak se rozhodli, že si založí podnik, kde budou prodávat kvalitní burgery z lokálních surovin. Mimochodem, jedná se již o druhou pobočku Lehára – ta první se nachází nedaleko Brna v Kohoutovicích.

Liên Quān, Jablonec nad Nisou

Výborné vietnamské bistro s milou obsluhou najdete v Jizerkách, konkrétně ve městě Jablonec nad Nisou. Majitelku Lien Hoang v něm potkáte pokaždé a její úsměv nakazí při objednávání jídla i vás. Bistro Liên Quān je zejména během obědů nabité k prasknutí. Pho, nesmažené závitky, lepkavá rýže s mangem či karamelizovaný bůček s jasmínovou rýží, to jsou jen některé z oblíbených pokrmů stálých hostů.

La Bodega, České Budějovice

Toužíte po autentickém španělském pokrmu? Vaše chutě na tapas, pinsas, sopas a spoustu dalšího budou uspokojeny v českobudějovickém podniku La Bodega. Tento kousek Španělska v historickém centru města naprosto okouzlí vaše chuťové pohárky.

U Matěje, Praha

Tradiční česká kuchyně v moderním kabátu? Pražská restaurace U Matěje je splněným snem jejího majitele i šéfkuchaře v jedné osobě, Honzy Punčocháře. Proč se jedná o místo, které si okamžitě zamilujete, zjistíte při první návštěvě. Prostředí restaurace je spojením tradičního i moderního interiéru a v nabídce najdete klasické české pokrmy, ale také sezónní speciality. Za signature dish podniku je považován Telecí pavouček s houbovo-koprovou omáčkou a karlovarským knedlíkem.

Všechny tyto podniky můžete navštívit kdykoliv během roku a dopřát si v nich skutečně luxusní gastronomický zážitek. Kterým začnete?

Napsat komentář