Pizza a těstoviny nepochybně patří mezi italskou klasiku. I když mohou obě jídla chutnat neskutečně lahodně, mohou být i pořádně nezdravá. A protože odříkání nepřichází v úvahu, máme pro vás zdravou alternativu, která nešetří na chuti, ale na kaloriích…
Zelená bohyně
Jak už název napovídá, pizza obsahuje množství zelených ingrediencí, které se postarají o neskutečnou euforii chuti a rozbuší vaše labužnické srdce.
Ingredience na pizzu
- 2 šálky špenátu (volitelně i brokolice, kapusta nebo cuketa)
- půl šálku strouhané (veganské) mozzarelly
- půl šálku strouhaného (veganského) parmazánu
- 2 velká vejce (lahodné tofu a sójové mléko pro vegany)
- půl stroužku česneku
- sůl a koření
Ingredience na omáčku
- půl šálku bazalky a petržele
- půl šálku kešu oříšků
- 3 lžíce olivového oleje
- citrónová šťáva
- sůl a koření
Suroviny na obložení
- 1 a půl šálku zeleniny podle vlastní chuti (brokolice, špenát, hrášek, květák, kapusta)
- trocha mozzarelly na zapečení
Postup
- Troubu předehřejte na 250 stupňů a na plech dejte pečicí papír.
- Všechny ingredience na pizzu smíchejte a rukama na plechu vytvořte jeden velký kruh nebo dva menší kruhy.
- Pečte v předehřáté troubě asi 15 minut.
- Těsto z trouby vyjměte, opatrně otočte a pečte v troubě dalších 5 minut.
- Následně těsto nechte trochu vychladnout.
- Suroviny na omáčku rozmixujte mixérem do hladka a rozetřete na vychladlé těsto.
- Zbylou zeleninu na obložení omyjte, nakrájejte na malé kousky a položte na pizzu i s mozzarellou.
- Pečte v troubě asi 10 minut.
Et voilà, nejchutnější zdravá pizza je hotová! Vyzkoušíte tento recept? Jaké suroviny by neměly na vaší pizze chybět?
$content$