Po smutném loučení s Paťem pokračovala kuchařská soutěž Hell’s Kitchen Česko na vlně dokonalých jednohubek, atraktivní spolupráce s českým výrobcem nádobí a katastrofálním večerním servisem. Kdo kuchyni opustil tentokrát?
Rekapitulace třináctého dílu
Minulý díl Hell’s Kitchen Česko začal rozhovorem Ave s Janem Punčochářem, který ji chtěl pochopit a lépe porozumět jejím často nepřiměřených reakcím. Poté, co mu odvyprávěla svůj životní příběh a první zkušenosti v profesionální kuchyni, se šéf nakonec rozhodl, že jí dá další šanci, což oznámil přede všemi.
Protože v soutěži zůstala poslední šestka, nastal konečně čas na černé rondony. Ačkoliv jich bylo nachystáno šest a každý nesl jméno jednoho soutěžícího, během tří náročných výzev měli kuchaři možnost vyvařit si své místo ve finálové pětce, a tím pádem jeden z nich, který nedokázal šéfa oslnit svým pokrmem, odešel s prázdnou.
Z první výzvy, která spočívala v návratu ke kořenům a přípravě pokrmu s příběhem, postoupili Roman a Ave. Druhá výzva byla náročnější, neboť spočívala v ochutnávce neznámého pokrmu a jeho napodobení. Nejlepší repliky připravili Kuba a Kateřina. Do poslední výzvy tím pádem postoupili Samantha a Paťo. Pro ně si šéf připravil přípravu Hovězího Wellingtonu.
PŘEČTĚTE SI TAKÉ: TŘINÁCTÝ DÍL HELL’S KITCHEN ČESKO PŘINESL ČERNÉ RONDONY, NÁROČNÉ VÝZVY, DOJEMNÉ LOUČENÍ I FINÁLOVOU PĚTKU

Na vyhlášení posledního postupujícího soutěžícího se v Pekelné kuchyni sešli všichni. Po rozříznutí obou Hovězích Wellingtonů měl Honza Punčochář jasno, aby ale zvýšil napětí a ověřil si charakter ostatních soutěžících v černých rondonech, nechal rozhodnutí na nich. Všichni čtyři se shodli, že lepší maso zvládla upéct Samantha, a tím pádem jí náležel poslední černý rondon. Její postup nikdo neslavil – všichni plakali a loučili se s Paťem.
Honza Punčochář vysekl Paťovi obrovskou poklonu za vše, co v kuchyni předvedl, a nakonec mu černý rondon věnoval alespoň na doma. Finálovou pětku tedy již známe a nyní zjistíme, jak si pět nejlepších povede v dalších výzvách, které budou i nadále testovat jejich dovednosti.
Samantha je ostatním stále trnem v oku a oni jí to dávají najevo
Čtrnáctý díl Hell’s Kitchen Česko začal v ubytování, kde byla nálada hluboko pod bodem mrazu, neboť zejména Kateřina, Ave a Roman mají pocit, že si Samantha své místo v top pětce nezaslouží. Ta to ale stále bere jako výzvu ukázat, co v ní je.
PŘEČTĚTE SI TAKÉ: HELL’S KITCHEN ČESKO SE VRACÍ: PEKELNOU KUCHYNI ČEKÁ NOVÝ ŠÉF, ČÍŠNÍK ZNÁMÝ ZE SOCIÁLNÍCH SÍTÍ A MNOHO DALŠÍHO
První dojem je důležitý, zejména v kuchyni
Když jsme se konečně přenesli do kuchyně, přivítal Jan Punčochář soutěžící slovy: „První dojem je nejdůležitější.” Tím jsme se samozřejmě opět dostali k tomu, že nikdo není rád, že je Samantha stále v soutěži a všichni to dávají okatě najevo. V restauraci je nicméně první dojem nesmírně důležitý. Pokud vám někde napoprvé nechutná, pravděpodobně nebudete mít chuť daný podnik vykoušet znovu a dát mu druhou šanci.
Kdo se stane ambasadorem značky Fabini?
Protože synonymem prvního dojmu v restauraci je amuse bouche, bylo zadání první výzvy jasné. Soutěžící měli za úkol připravit dokonalé jednohubky, které měly nalákat, osvěžit, ale nenasytit. Na jejich přípravu měli 30 minut a jedinou podmínkou byla příprava alespoň jednoho komponentu na pánvi. Proč? Vítěz této výzvy se totiž měl stát ambasadorem české značky Fabini, která vyrábí a prodává designové kuchyňské nádobí a potřeby. A jeho tvář bude spojena s exkluzivní řadou pánví.
Vegetariánské jednohubky připravil nečekaně Kuba
Většina soutěžících vsadila na maso, jediný Kuba se kupodivu držel vegetariánského pokrmu s houbami a jablky. Během limitu makali všichni soutěžící jako šrouby a chtěli šéfa oslnit svými rafinovanými a originálními pokrmy. A ačkoliv se Kateřina při platingu, který je podle ní stále její nejslabší stránkou, klepaly ruce, ve zpovědnici s úsměvem prohlásila: „Já věřím, že ten můj ksichtík na těch pánvičkách bude.”

Honza Fabini je ideálním strávníkem
Když uběhlo půl hodiny, přivítal Honza Punčochář v kuchyni dalšího Honzu. Kdo jiný by totiž měl vybírat výherní amuse bouche než zakladatel značky Fabini? Honza Fabini pochází z Nového Boru a je mu pouze 22 let, o jeho značce nádobí se ale již dobře ví a minimálně jednu reklamu s ním jste určitě již někde viděli.
Limitovaná kolekce pánví s výhercem
Honza Fabini si pochutnal na každém pokrmu a ukázal se jako ideální zákazník restaurací. „Druhý” Honza měl pár výhrad. A kdo se nakonec stal tváří pánví Fabini? Bez nadsázky lze prohlásit, že hlavní favorit soutěže. „Bageta, pánve, černej rondon,” vyjmenovával své dosavadní úspěch v Pekelné kuchyni ve zpovědnici Kuba a se smíchem dodal, že už stačí jen odnést si výhru.
Vítězství v pánvičkové výzvě je snem snad každého kuchaře, neboť Honza Fabini a Kuba společně vytvoří limitovanou kolekci pánví. A to není jediná výhra, kterou si tento soutěžící odnesl. Dostal také exkluzivní pozvání od Honzy Punčocháře do jeho restaurace Stůl a mohl si vybrat jednoho soutěžící, který tam vyrazí společně s ním.
Zatímco Kateřina, Roman a Samantha uklízeli ubytování, Kuba si společně s Ave užívali české klasiky, kterou jim servíroval samotný Honza Punčochář.

Večerní servis se nesl v duchu moderní vysoké gastronomie
„Dneska si projdete peklem,” sliboval šéf soutěžícím před začátkem přípravy na večerní servis. A jak se brzy ukázalo, nepřeháněl. Soutěžící měli za úkol připravit brzlík, hřebenatky, telecí svíčkovou, mořského ďase, jehněčí hřbet a křepelku. Během přípravy všichni vyjížděli na Samanthu, která tak akorát stihla připravit mořského ďasa, kterého měla na starost. Je ale také nutné zmínit, že kvůli popálení z 12. dílu měla plně k dispozici pouze jednu ruku.
A jak večerní servis probíhal? Nejlépe ho vystihovalo slovo chaos. Majordomus a hlavní číšník Martin Hranáč se raději vůbec nedostavil a místo toho strávil odpoledne a večer v pražském hotelu Bookquet. Jak se nakonec ukázalo, vyhnul se tím stížnostem od nespokojených hostů.
Chaos, zklamání a beznaděj
V kuchyni soutěžící kazili jeden pokrm za druhým. Ave připravila syrový brzlík, Roman syrové maso a Kateřina se postarala o ohnivou show s hřebenatkami. Honza Punčochář se na to nemohl dívat a rozhodl se svolat nouzovou schůzi ve skladu. Tam se snažil všechny kuchaře povzbudit a nabudit, ale bohužel to k ničemu nevedlo.
Samantha se ve zpovědnici poprvé rozplakala a přiznala, že je to pro ni náročné. Večer se jí totiž nedařilo správně připravit mořského ďasa. Nebyla ale jediná, komu se nevedlo. Roman také neměl svůj den a připravil sérii syrových mas, za což se styděl, a překvapil tím Kubu, který si myslel, že výherce Masterchefa zvládne připravit biftek. Honza Punčochář se na to již nemohl déle dívat a všechny vyhodil z kuchyně.
PŘEČTĚTE SI TAKÉ: ZNÁME ÚČASTNÍKY HELL’S KITCHEN ČESKO 2025: PEKELNÁ KUCHYNĚ PŘIVÍTÁ NEJEN KUCHAŘE, ALE TAKÉ ÚČASTNÍKA REALITY SHOW BIG BROTHER NEBO FLORISTKU

Kdo opustil Pekelnou kuchyni?
Volba toho, kdo další půjde z kola ven, byla klasicky na soutěžících. Každý z nich později v kuchyni Punčochářovi řekl dvě jména a sčítání nominací probíhalo podobně jako v reality show Survivor. Nejvíce hlasů nakonec obdrželi Roman a Samantha a šéf k úlevě všech soutěžících rozhodl poslat domů Samanthu. „Samantho, je mi líto,” přiznal a zároveň jí svěřil, že ho samotného překvapilo, jak dlouho se v soutěži udržela. Z velké části za to podle něj může její dar jít si za svým.
A jak na Samanthin odchod reagovali ostatní? Žádné slzy se nekonaly a první, kdo prolomil trapné ticho, byl Kuba, který tím opět ukázal, že má srdce na správném místě. Samanthu šel obejmout. Roman si se Samanthou podal pouze pár prstů, protože větší kontakt s ní by prý již nezvládl.
Komu se podaří probojovat do finálové trojky a kdo si nejlépe poradí s večerem splněných přání? To zjistíme již v úterý 2. prosince na Oneplay, na TV Nova o den později.
Zdroje: Tiskové materiály, Oneplay, TV Nova, Instagram
$content$