Brány Hell’s Kitchen Česko zůstanou pro diváky ještě necelé dva týdny zavřené, s účastníky se nicméně mohou seznámit již nyní. Mezi 17 soutěžícími nechybí účastník reality show, webdesignérka, floristka či vedoucí logistiky. Většina z účastníků se shoduje na tom, že Jan Punčochář je sluníčko a nedokáže se na nikoho z nich rozzlobit.
Andrej
Obchodní ředitel Andrej Kudimov (35) je divákům dobře známý, neboť ho proslavila jeho účast v reality show Big Brother. „Já si myslím, že jsem takový hodně easy-going, že se se mnou konverzace začíná hezky,” popisuje své vlastnosti v medailonku. V kuchyni je podle svých slov nejlepší v degustaci, ale expert není ve vykošťování a porcování. Do soutěže šel proto, aby ukázal, že i amatéři se dokáží pohybovat v profesionální kuchyni a mají co předvést. „Já si myslím, že každá kuchyň potřebuje svýho ďábla, respektive Hell’s Kitchen už jednoho má,” dodává s úsměvem.
PŘEČTĚTE SI TAKÉ: HELL’S KITCHEN ČESKO SE VRACÍ: PEKELNOU KUCHYNI ČEKÁ NOVÝ ŠÉF, ČÍŠNÍK ZNÁMÝ ZE SOCIÁLNÍCH SÍTÍ A MNOHO DALŠÍHO

Anička
Podnikatelka Anna Vernerová (37) pochází z Prahy a s peklem v kuchyni má poměrně bohaté zkušenosti, neboť při přípravě flambovaných palačinek začalo jídlo hořet. „Nejlepší v kuchyni jsem u určitě míchaných vajíček. To mi fakt jde. Nejslabší se cítím u všeho ostatního,” prozrazuje na sebe v medailonku Anička. Již nyní je jasné, že do kuchyně přinese zejména humor a dobrou náladu. To potvrzují i její slova o tom, proč se do soutěže vlastně přihlásila. Bylo to „ze srandy”, protože jediné, co umí, jsou již zmíněná míchaná vajíčka. Jelikož loni byla největší překážkou pro soutěžící právě vajíčka, možná právě Anička bude v jisté výhodě.

Ave
Kreativní kuchařka Eva „Ave” Podrazová (26) pracuje v olomoucké restauraci Steak a vaření se věnuje od 17 let. „V kuchyni jsem jednoznačně nejlepší v invenci. Velmi ráda improvizuji v kuchyni,” přiznává Ave ve svém medailonku. Ve stresové situaci se naplno projevuje její horká hlava a nedokáže zachovat klid. V kuchyni tráví 25 dní v měsíci, tudíž by pro ni pobyt v Hell’s Kitchen neměl být překvapením. A co od své účasti očekává? Jednoznačně vítězství.

Bára
Kuchařka Barbora Boháčová (23) pracuje v Olomouci, a pokud vás hned napadlo, zda jí náhodou nešéfuje Přemek Forejt, odpověď zní ano. Stejně jako v první, tak i v druhé řadě Hell’s Kitchen Česko se objeví zaměstnanci restaurace Entrée Olomouc – letos dokonce dva. „V kuchyni si myslím, že jsem nejlepší v tom, že mám ráda pořádek a mám všechno nalajnované tak, jak chci mít,” odtajnila Bára svou silnou stránku v medailonku. Naopak náročné je pro ni čelit stresu a nepořádku. V Hell’s Kitchen chce poznat nové lidi a těší se na to, že si svou účast především užije.

David
IT inženýr David Blajer (34) se do Hell’s Kitchen těší zejména na přípravu steaků, která je mu nejbližší. „Určitě si nepřipadám silnej v dezertech, to je jediná slabost moje,” přiznal ve svém medailonku. Jakmile se přizpůsobí práci pod stresem, není to pro něj žádný problém. Často slýchává, že by se měl přihlásit do Survivoru nebo Love Islandu, ale dal přednost Hell’s Kitchen. V soutěži očekává, že se dočká zhodnocení své práce od šéfkuchaře a také od ostatních.

Hani
Floristka Hana Petrželová (43) pochází z Blanska a její vášní je zejména pečení. „Co mi jde úplně nejvíc v kuchyni, je to, že umím udělat takovej binec, že se dá uklízet ještě další dva dny,” prohlašuje o sobě ve svém medailonku pro TV Nova. Jelikož nepořádek je to poslední, co šéfkuchaři v profesionálních kuchyních tolerují, rozhodně se je na co těšit. Hana se do Hell’s Kitchen přihlásila, aby vyhrála a splnila si sen, kterým je kavárna s bistrem na poutním místě a spoustou květin.

Iryna
Kuchařka Iryna Shapa (28) se vaření věnuje již osm let a má zkušenosti s prací pod vedením Zdeňka Pohlreicha. V kuchyni je vytrvalá, nestresuje a přesně ví, co má dělat. „V kuchyni mi všechno jde,” prohlašuje Iryna s úsměvem v medailonku. Na Honzu Punčocháře je připravená a doufá, že on na ni také. Svou účastí v soutěži chce ukázat, že ženy jsou skvělé kuchařky, a to bez ohledu na to, odkud pocházejí. Pro výhru má podle svých slov navíc veškeré předpoklady.

Kateřina
Vizážistka a fitness trenérka Kateřina Hocek (26) v kuchyni miluje zejména ochutnávání a myslí si, že dokáže perfektně navnímat chutě. „Já si nevěřím úplně třeba v krájení, protože většinou si něco uříznu. Tak doufám, že si tady třeba neuříznu ostudu,” zmiňuje svou slabou stránku. První řadu Hell’s Kitchen Česko zažila loni z první ruky, neboť byla přítomná jako pomocnice. Díky tomu trochu ví, co od soutěže očekávat, a do své účasti dá úplné maximu.

Kuba
Zástupce šéfkuchaře Jakub Reichmann (36) žije v Praze, kde pracuje v jednom hotelu a v kuchyni je podle svých slov nejlepší v organizaci a vaření. Naopak jeho slabou stránkou je cukrařina, které dosud nepřišel na kloub. Jakmile v Hell’s Kitchen propukne v nekontrolovatelný smích, bude to známkou toho, že je na úplném dně. „Myslím si, že připravenej úplně nejsem,” přiznává a otevřeně o sobě prohlašuje, že je trochu flákač.

Luděk
Šéfkuchař Luděk Houšek (48) pochází z Liberce a miluje argentinské grilování. „Nejradši v kuchyni se dívám na ty ostatní, jak vařej,” prohlašuje o sobě v medailonku. Kuchyně Honzy punčocháře je Luďkovi blízká a těší se, co vše se od něj naučí. Stres a tlak jsou pro něj v kuchyni náročné, ačkoliv se na tom snaží pracovat. Nemá rád, když se mu něco nepovede, ale většinou to rychle napraví. „Mám dobrý srdce, sex-appeal, charisma, umím vařit, jsem přátelskej, mám smysl pro humor, všeobecnou inteligenci, trošku sarkasmu a jsem týmovej hráč,” vyjmenovává Luděk své vlastnosti a počítá je na prstech obou rukou.

Martina
Obchodní zástupkyně Martina Němcová (25) je momentálně na mateřské dovolené a v kuchyni ji nejvíce baví příprava surovin. „V kuchyni jsem jednoznačně nejlepší v trpělivosti, protože se mi pořád motají děti pod nohama,” prohlašuje ve svém medailonku. Protože v kuchyni rozhodně nebude sama, může to být její velkou výhodou. Největší obavy má z nedostatku času a prostředí profesionální kuchyně. Účast v soutěži je rozhodně vykročením z její komfortní zóny a těší se na nové přátele.

Patrik
Kuchař Patrik Pospíšil (21) se v kuchyni cítí jako ryba ve vodě, protože vyrůstal v hospodě a nyní pracuje v Entrée pod vedením Přemka Forejta. Patrikovou silnou stránkou je práce v týmu, neboť rád ostatním pomůže. Na rozdíl od některých soutěžících pro něj stres v kuchyni není žádný problém, ale čas od času vybuchne. „Na šéfa Honzu Punčocháře se moc těším, mám rád jeho kuchyň,” přiznává. Svou účastí v Hell’s Kitchen chce inspirovat ostatní mladé lidi.

Paťo
Mzdový účetní Patrik Kolár (32) miluje pečení a vaření. „Od své účasti v Hell’s Kitchen očekávám, že se naučím něco nového,” vysvětluje své důvody, proč se do soutěže přihlásil. Zároveň dodává, že to bude obrovská výzva, což je skvělé, protože výzvy miluje. Obavy má z časového presu, protože si je vědom toho, že v time-managementu je slabší, než by se mu líbilo. Dá se očekávat, že Paťo do kuchyně vnese pozitivní energii a humor.

Petja
Zástupce šéfkuchaře Petja Fonda (35) pochází ze Slovenska a v kuchyni rád připravuje zejména italské pokrmy a také ho fascinují dezerty. „Ano, jsem dost horká hlava. Taková ta balkánská krev a zároveň částečně i italská, což je dobré kombo,” představuje se ve svém medailonku Pejta. Dále dodává, je že je dost upřímný, ale lidi to často nepřijímají dobře. Jeho nejslabší stránkou v kuchyni jsou řezy masem, tou nejsilnější naopak rady a fígle, které svým kolegům rozdává na potkání.

Simone
Vedoucí logistiky Simone Hrašková (36) se narodila ve Stuttgartu, ale nyní žije v Praze. V kuchyni ráda vaří, ale následný úklid je za trest. Dosud si nikdy nevyzkoušela práci v kuchyni pod stresem, tudíž neví, jak bude tyto situace zvládat. „Nevařím jídla, který nejím,” přiznává na rovinu. Obavy má z přípravy svíčkové, kterou nikdy nevařila a také z hub, které nejí a neví, jak s nimi naložit. Simone se těší, že si ze soutěže odnese zejména spoustu nových zkušeností, které bude moci aplikovat při přípravě jídel i u sebe doma.

Tadeáš
Kuchař Tadeáš Pospíšil (21) nekouří, nepije alkohol a svou účastí v Hell’s Kitchen chce dokázat, že ne všichni dvacetiletí jsou nezodpovědní. „V kuchyni jsem nejlepší v mluvení. Občas víc mluvím, než pracuju,” přiznává Tadeáš a svou výmluvnost považuje za svou silnou stránku. Ve stresových situacích se chová chaoticky a v chaosu podléhá stresu. Pochází z malého města, tudíž nezná peklo v kuchyni a teprve ho zažije.

Twí
Webdesignerka Thuy „Twí” Nguyen (29) má k vaření blízko, protože se živí také jako lektorka kurzů asijské kuchyně. „V kuchyni jsem nejlepší nejenom ve vaření, ale zároveň i v úklidech,” prohlašuje hrdě a úsměvem. Stres v kuchyni pro Twí nebude žádný problém, neboť ho zažívá pokaždé, když se připravuje na food festivaly. A co od Hell’s Kitchen Česko očekává? Dobrodružství, nové vztahy a také to, že se naučí něco nového.

Na kterého soutěžícího se nejvíc těšíte a čí medailonek vás nejvíc zaujal?
Zdroj: Tiskové materiály, TV Nova
$content$