Pátek 24 března, 2023
Kontakt
Redakce
Inzerce
E-shop
GrapesMag GrapesMag

Přečtěte si

OMÁN: KOUZELNÁ ZEMĚ, KTERÁ VÁS PŘENESE DO POHÁDKY

CHYSTÁTE PÁRTY? TOTO SÚ TIE NAJLEPŠIE RECEPTY, KTORÝMI OSLNÍTE!

GrapesMag GrapesMag
  • INTERVIEW
  • LIFESTYLE
  • FASHION
  • BEAUTY
  • ONLINE & TECH
  • TRAVEL
  • FUN
  • GASTRO
 JAK SE NAUČIT JÍST VÍCE ZELENINY? ZKUSTE RECEPT NA LETNÍ ZÁVITKY
GASTRO

JAK SE NAUČIT JÍST VÍCE ZELENINY? ZKUSTE RECEPT NA LETNÍ ZÁVITKY

Autor: Pavla Rádlová 11 března, 2022

Taky patříte mezi lidi, kteří se nedokážou naučit jíst čerstvou zeleninu? Je to problém mnoha dětí, ale i dospělých, takže pokud i váš, rozhodně v tom nejste sami. Pro inspiraci můžete nakouknout do asijské kuchyně, která je na zeleninu bohatá. Během listování kuchařkami a hledání na internetu možná narazíte na to stejné, na co jsme narazili my – výborné letní závitky…

Nejlepší na letních závitcích je to, že je připravíte během chvilky a pokaždé můžou chutnat jinak. Navíc jsou super lehké, takže ideální pro horké letní dny nebo když zrovna držíte dietu.

Co budete potřebovat? 

  • zeleninu dle chuti (např. mrkev, okurku, jarní cibulku, cibuli, rajčata, kukuřici atd.)
  • skleněné nudle (tenké)
  • rýžový papír 
  • sójová omáčka
  • wasabi
  • něco navíc (prakticky cokoliv od krevet a hovězího masa až po sýry jako je niva)

Jak na to?

  1. Nejprve si nakrájejte veškerou zeleninu, nejlépe na julienne nudličky. Pokud vám bývá z čerstvé zeleniny těžko, můžete si ji podusit na sezamovém oleji (použít také můžete avokádový nebo jiný olej).
  2. V případě, že budete připravovat maso na závitky, stačí ho nakrájet na tenčí nudličky a pouze osolit a opepřit. Závitky budete namáčet do omáčky, proto není zapotřebí maso moc ochucovat.
  3. Následně si připravte omáčku, do které budete závitky namáčet. Je to ta nejzákladnější, která chutná všem a nevyžaduje nějakou speciální přípravu. Do malé misky si nalijte sójovou omáčku a přidejte dle chuti wasabi pastu. Důkladně pastu rozmíchejte, aby vás během jídla nepřekvapil větší kus wasabi v ústech.
  4. Posledním krokem je už jen naplnění rýžového papíru, který si předem namočte, dokud nezměkne – například otáčením pod teplou tekoucí vodou. Vždy namáčejte jen jeden papír. Pak z obou stran na utěrce usušte a hned začněte papír plnit. Doporučujeme vše ukládat na levé půlce, poté přeložit spodní a horní část přes náplň, a nakonec zleva doprava pevněji zarolovat. A máte hotovo!

Tyhle vychytávky znáte?

Okurku a rajčata vždy zbavte dužiny, abyste v závitku neměli Niagara falls. Zeleninu můžete použít prakticky jakoukoliv, ale lepší je ta, kterou lze nakrájet na julienne nudličky (technika krájení na co nejtenčí nudličky), aby vám vše hned po prvním kousnutí nevypadlo ven. Rýžový papír seženete v supermarketu nebo na e-shopu specializovaném na asijskou kuchyni, ale pozor, ať si nekoupíte rýžový papír na smažení.

Co koupit do zásoby?

Rýžový papír se vám doma určitě neztratí. Doporučujeme značku Ricefield. Ještě o něco více určitě využijete sójovou omáčku, například od značky Kikkoman, kterou seženete jak v menším, tak v litrovém balení. A skleněné nudle je dobré mít doma po ruce určitě – například značka Vermicelli nudle vyrábí z mungo fazolí, takže jsou zdravé. Dají se použít nejen do závitků, ale i jako příloha do salátů nebo polévek.

Máte rádi zeleninu, nebo s ní taky trochu válčíte? A jaká je vaše oblíbená kombinace do jarních závitků?

Předchozí
Další

Pavla Rádlová

author

Napsat komentář Cancel reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

GrapesMag GrapesMag

Online magazín, který ví o všem, co vás zajímá

Kontakt: info@grapesmag.cz

RUBRIKY

Interview
Lifestyle
Fashion
Beauty
Online & Tech
Travel
Fun
Gastro

Rychlé odkazy

Inzerce
Redakce
E-shop
Přidejte se do našeho týmu
Podmínky užívání
Zásady ochrany soukromí

SLEDUJTE NÁS

© 2022 | GrapesMag.cz

Spravovat Souhlas s cookies
Můžeme pracovat s cookies, ať víme, jak to na webu žije?
Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistiky
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketing
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Spravovat dodavatele Přečtěte si více o těchto účelech
Zobrazit předvolby
{title} {title} {title}