S příchodem podzimu a klesajícími teplotami si snad každý rád dopřeje pár doušků horké dobroty. Už vás nudí obyčejný čaj? Připravte si něco jiného, co zvládne úplně každý. Některé nápoje příjemně prohřejí tělo, byť neobsahují ani kapku alkoholu.
Horké nápoje vás během chladného podzimu nejen zahřejí, ale také povzbudí svou chutí a vůní. Můžete si je připravit jen tak nebo si s nimi zpříjemnit třeba posezení s přáteli.
Jablečný nápoj se skořicí
Základem tohoto receptu je jablečný mošt doplněný o voňavé koření. Výsledkem je pak dokonalá kombinace chutí, která vás okouzlí a naladí na podzimní atmosféru.
Ingredience
- 500 ml jablečného moštu (domácího či kupovaného)
- 1 celá skořice
- 3 hřebíčky
- med nebo cukr dle chuti
- plátky pomeranče
Postup
Jablečný mošt nalijte do hrnce, přidejte skořici a hřebíček. Na mírně ohni vařte zhruba 10 minut, dokud se nápoj krásně nerozvoní. Poté ho ještě horký sceďte do šálků, doslaďte dle chuti a na závěr ozdobte plátky pomeranče.

Horká čokoláda s kořením
Pokud milujete hořkou čokoládu ve všech jejích podobách, tento recept si zaručeně zamilujete. Přidané koření navíc propůjčí tajemný exotický nádech a pikantní chuť.
Ingredience
- 500 ml mléka (lze použít i rostlinné)
- 50 g kvalitní hořké čokolády
- 1 špetka mleté skořice
- 1 špetka mletého zázvoru
- 1 špetka muškátového oříšku
- šlehačka (volitelně)
Postup
Mléko nalijte do nádoby se silným dnem a zahřejte, avšak nevařte. Do horkého mléka rozlámejte čokoládu a míchejte, dokud se zcela nerozpustí. Přidejte koření. Poté nalijte do šálků. Ty můžete na závěr ozdobit kopečkem šlehačky.
PŘEČTĚTE SI TAKÉ: SOUBOJ MEZI KÁVOU A MATCHOU MÁ SVÉHO VÍTĚZE

Zázvorový čaj s citronem a medem
Zázvor a med jsou vynikající prevencí v období chřipek a nachlazení. Spojte je do jednoho nápoje a získejte lahodného pomocníka, který podpoří vaši imunitu.
Ingredience
- 500 ml vody
- kousek čerstvého zázvoru (asi 1 cm oddenku)
- 1 lžíce medu
- čerstvá šťáva z ½ citronu
Postup
Zázvor oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Vodu nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Přidejte nakrájený zázvor a vařte na mírném ohni přibližně 5 minut. Poté nechte zázvor ještě dalších 5 minut louhovat. Nápoj dochuťte dle svých preferencí citronovou šťávou a medem. Nalijte do šálků a ještě horký popíjejte.
Zdroj: CDC
$content$