To, že se 14. února slaví Valentýn, je známá věc. Den zamilovaných ovšem nepřipadá ve všech částech světa na stejné datum. V některých kulturách se láska oslavuje 14. března, na tzv. Bílý den. Využijte ideální příležitosti obdarovat nejen ostatní, ale i sami sebe. Co takhle tematicky potěšit své chuťové pohárky?
Asiaté oslavují svou lásku 14. března – jejich svátek se nazývá Bílý den. Ten má své kořeny v roce 1978 v Japonsku, později se rozšířil do Číny, Tchaj-wanu a Jižní Koreji, ale slaví se někdy i v různých jiných oblastech po celém světě. Název tohoto dne byl odvozen od zvyku darovat bílé dárky.
Bílý den vznikl jako reakce na Valentýna. Zatímco v únoru obdarovávaly ženy muže, v březnu měli muži dárky oplácet. Když jde o dárky, nemusíte ale myslet jen na ostatní. Potěšte také sami sebe, respektive své chuťové pohárky. A rovnou se držte tradice s bílou barvou. Bílá ostatně symbolizuje čistotu, jas a znovuzrození
Dopřejte si bílou čokoládu
Věděli jste, že úplně první bílá čokoláda byla uvedena v Evropě v roce 1937? Udělejte si chvilku pro sebe a dopřejte si právě ji, cukrovinku z kakaového másla s vanilkovou příchutí. Můžete sáhnout po klasice anebo ochutnat například bílé pralinky zdobené sušenými malinami, mandle v bílé čokoládě s kokosem nebo bílé čokoládové kuličky.

Opečte si marshmallow
Marshmallow jako sladkost pochází už ze starověkého Egypta, není ale známo, koho jako prvního napadlo opéct ho nad ohněm. Pravděpodobně se tak stalo v USA ve 20. století. Dnes je opékané marshmallow nicméně známou pochoutkou. Pokud jste ho ještě nikdy neochutnali nebo ano, ale rozhodně jím nepohrdnete, Bílý den je vhodnou dobou si ho dopřát. Opéct si ho můžete u ohniště, ale i doma nad sporákem. Pustit se do něj můžete hned když se lehce nafoukne a zkaramelizuje.
Udělejte si sněhové pusinky
Sněhové pusinky z vaječných bílků jsou velice jednoduché na přípravu. Vyšleháte bílky s cukrem, a jakmile vznikne tuhá hmota, začnete tvarovat. Plech s pusinkami poté přesunete do trouby vyhřáté na 110 stupňů. Po 15 minutách ztlumíte troubu na 50 stupňů a za dalších 10 minut plech vyndáte. Hotové sněhové pusinky jsou dezertem, na kterém si můžete pochutnat například u kávy.
PŘEČTĚTE SI TAKÉ: BÍLÁ KOŠILE JE STÁLE NEPOSTRADATELNÝM KOUSKEM ŠATNÍKU, MÁ TO ŘADU DŮVODŮ

Ochutnejte tarag
Věděli jste, že mléko je hlavní složkou potravin a je z něj možné vyrobit přes dva tisíce druhů jídel? Například Mongolové si vytvořili unikátní technologii zpracování mléka. Oblíbený nápoj z jejich tradiční kuchyně se nazývá tarag a jde o fermentovaný jogurt z kravského, jačího, kozího nebo ovčího mléka, který se konzumuje hned po přípravě. Mongolové tarag považují za esenci jídla. Pokud chcete na Bílý den zkusit něco netradičního, můžete ho také ochutnat.
Upečte si máslové sušenky s bílou polevou
Křehké a voňavé máslové sušenky jsou skvělou pochoutkou vhodnou na mlsání nejen na Bílý den. Receptů na ně existuje spousta a všechny jsou snadné. Abyste neporušili bílou tradici, můžete sušenky polít bílou polevou – například čokoládovou nebo cukrovou. Ostatně, potěší něco více než vlastnoručně, poctivě a z lásky vyrobený dárek?
Zdroj: Wikipedia, autorský text
$content$