Barvy tohoto léta přivolávají svěžest, energii, ale také nostalgii. A objevují se nové trendy, což se projevuje i v gastronomii. Chcete si doma vytvořit dobroty trendy letních barvách? Jak je libo.
Bílá: Pohár se žlutým melounem
Bílá představuje vzduch a nekonečný prostor. Jde o neutrální barvu, ovšem bílý dezert vypadá luxusně.
Jaké budete potřebovat ingredience?
- 1 bílý jogurt
- 1 vanilkový cukr
- 1 žlutý meloun
- šťávu z půlky citronu
- 2 lžičky medu
Jak si bílý pohár připravíte?
Meloun zbavte slupky a nakrájejte na malé kostičky. Kostičky dejte do mísy, postupně přidejte všechny suroviny a pak důkladně promíchejte. Dle svých preferencí případně dochuťte medem. Následně směs rozdělte do pohárků na dezerty, můžete ještě ozdobit trubičkami. Pohár ihned podávejte.
PŘEČTĚTE SI TAKÉ: JAK SE V LÉTĚ OCHLADIT? JDE TO I NĚKTERÝMI DRUHY ČAJŮ
Pistáciová: Osvěžující nealkoholický nápoj s limetkou
Pistáciová barva vyvolává pocit ticha, je spojena s rostlinami a má uklidňující účinek. Nápoj v této barvě vás povzbudí a budete se díky němu cítit uvolněně.
Jaké budete potřebovat ingredience?
- hrst máty
- šťávu z celé limetky
- 3 lžičky zázvorové šťávy
- 1 litr vody
Jak si pistáciový nápoj namícháte?
Vymačkejte šťávu z limetky, nalijte ji do džbánu s vodu a přidejte zázvorovou šťávu. Nakonec přidejte mátu peprnou. Poté už si jen vychutnejte skvělý nápoj, který vám zaručeně bude chutnat.
PŘEČTĚTE SI TAKÉ: PRO KAŽDÉ ZNAMENÍ ZVĚROKRUHU EXISTUJE VHODNÝ DRINK: ZJISTĚTE, JAKÝ JE TEN VÁŠ
Vínová: Ovocný salát se zálivkou
Vínová vyjadřuje vášeň, romantiku a energii. Je pojmenovaná podle barvy červeného vína, které se vyrábí z modrých hroznů. Ovocný salát ve vínové barvě je tedy lahodný.
Jaké budete potřebovat ingredience?
- 1 broskev
- 2 červená jablka
- 2 hrsti malin
- 1 trs červeného hroznového vína
- 1 lžíce cukru
- šťáva z pomeranče
- 1 lžíce mleté skořice
Jak si vínový salát připravíte?
Broskev, jablka, maliny i víno opláchněte a nechte okapat. Všechno ovoce nakrájejte a vložte do mísy. Z cukru, skořice a šťávy si připravte zálivku. Poté salát zalijte zálivkou a důkladně promíchejte. A pusťte se do jídla.
PŘEČTĚTE SI TAKÉ: MELOUN, FIALKOVÉ KVĚTY I PAMPELIŠKA: VYZKOUŠEJTE NETRADIČNÍ SALÁTY PLNÉ MIKROŽIVIN
Černá: Čokoládový dortík s tmavým ovocem
Černá barva symbolizuje noc. Je elegantní, tajemná a poutavá. Tmavý zákusek každého ohromí.
Jaké budete potřebovat ingredience?
- 1 špetku soli
- 240 g hladké mouky
- 6 vajec
- 6 lžiček slunečnicového oleje
- 250 g krupicového cukru
- čokoládovou polevu
- ostružiny
- borůvky
- chrpové lístky
Jak si černý dortík upečete?
Nejprve si upečte korpus na dort. Bílky s cukrem šlehejte tak dlouho, dokud nevznikne pevný sníh. Poté přidejte olej, žloutky a opět použijte mixér. Nakonec přidejte mouku a tu už jen rozmíchejte metličkou. Formu vytřete olejem, nalijte do ní těsto a pečte 45 minut na 180 stupňů.
Hotový korpus polijte korpus rozehřátou čokoládovou polevou a ozdobte ho ostružinami, borůvkami i chrpovými lístky. Jakmile poleva ztuhne, pusťte se do krájení a vychutnejte si černý dortík třeba u kávy.
Zdroj: color-meanings.com
$content$